+36 30 145 13 85

Kölyökkutya első kozmetikája

2022. július 7., csütörtök 11:38

Tippek a gyönyörű végeredményért

 

A kölyökkutya fajtájától és szőrtípusától függően rendszeres ápolást igényel. Egyes hosszú szőrű fajtáknak kutyakozmetikusra van szükségük a szép és egészséges bőr és szőr fenntartásához. Ha már kölyökkorban megtanítjuk neki, hogy hogyan viselkedjen a kozmetikusnál, akkor a végeredmény is láthatóan szebb és problémamentesebb lesz.

 

Szoktassa hozzá kutyáját egy egyszerű otthoni ápolási rutinhoz rengeteg pozitív megerősítéssel és rövid, de gyakori tréningekkel. Nassolni a kozmetikában sem lesz lehetőség, így ne jutalomfalattal ösztönözze a jó viselkedésre, hanem szóbeli dicsérettel és simogatással. Naponta 5 perc már elég lehet ahhoz, hogy megszokja a gyengéd fésülést, valamint azt, hogy hozzáérnek majd a mancsához, az arcához, a szájához és a farkához is. Célszerű a szőrápolást már a kezdetektől egy kemény, magas felületen gyakorolni, például egy asztalon, hiszen a kozmetikusnál is asztalon fog állni, nem egy ágyon és nem a földön.

Egy kölyökkutya tele van energiával, a szőrápolás alatt viszont egyhelyben kell majd állnia. Nyugodtan időzítsük a folyamatot tehát séta utánra, de ne fárasszuk le túlságosan, mert fekve nem lehet alaposan megfésülni vagy megnyírni.

 

Hány éves kortól kell ápolni egy kiskutyát?

A legjobb, ha körülbelül 4 hónapos korától kezdi el vinni kozmetikushoz, hogy már korán megszokja ezt az élményt. Nagyon fontos azonban, hogy először kapja meg mindegyik oltását. Nyugodtan hívja fel már jó előre a kutyakozmetikust, hogy segíthessen eldönteni a legmegfelelőbb időpontot az első látogatáshoz.

 

Meg kell próbálnia a lehető legkevesebb stresszt okozni kutyája számára, mivel az ápolás fontos része a jólétének. Ebben segít, ha már kölyökkora óta megszokja a fésüléssel, nyírással, vizsgálattal járó mozdulatokat. De ne várja el, hogy minden kutya ugráljon örömében, amikor bekapcsolják a szőrnyírót.

Ha napi rutinként vezeti be a szőrápolást, a kutyakozmetikussal is együttműködőbb lesz a kutya, mindkét fél örömére.

 

Cím:

3400 Mezőkövesd, Rákóczi utca 13

Írjon nekünk:

info@petstart.hu

Hívjon minket:

+36 30 145 13 85

Cégünk Állatorvosi Rendelőként és Gyógyszertárként 1992-ben kezdte meg működését. Idővel a szolgáltatások köre bővült állateledel és felszerelési tárgyak árusításával.

Cookie beállítások
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Végösszeg:
0 Ft
Vásároljon még 39 999 Ft értékben az kedvezményes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz